Mirela Vaida, mărturisiri în premieră, printre multe lacrimi: ”Nu le-am spus niciodată!”
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Știri externe » Diamantul roz ”The Pink Legacy”, scos la licitație. Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea

Diamantul roz ”The Pink Legacy”, scos la licitație. Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea

De: Cristian Lisandru 26/09/2018 | 12:39
Diamantul roz ”The Pink Legacy”, scos la licitație. Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea
Diamantul roz ”The Pink Legacy”, scos la licitație. Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea

Diamantul roz ”The Pink Legacy” va fi scos la licitație! Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea – 30 – 50 de milioane de dolari!

The Pink Legacy (Moștenirea roz), un diamant roz de aproape 19 carate, evaluat la 30 – 50 de milioane de dolari, va fi scos la licitație pe 13 noiembrie. Evenimentul va avea loc la filiala din Geneva, Elveția, a casei Christie’s, potrivit Reuters.

Diamantul de 18,96 de carate, cu o tăietură dreptunghiulară, din categoria roz aprins (fancy vivid), este în prezent expus la casa Christie’s din Londra, consemnează Mediafax.

În istoria de aproape 250 de ani a casei Christie’s, doar patru diamante roz din clasa fancy vivid şi de peste 10 carate au fost puse în vânzare, iar The Pink Legacy este cel mai mare dintre ele și ar putea stabili un nou record de preț.

Diamantul face parte din colecția Oppenheimer, familia care a fondat una dintre cele mai mari companii specializate în exploatarea și comerțul cu diamante – De Beers.

Recordul de preț per carat pentru un diamant roz din această categorie a fost stabilit în noiembrie 2017. La filiala din Hong Kong a casei Christie’s a fost vândută nestemata de aproape 15 carate The Pink Promise (Promisiunea roz), pentru 32.480.500 de dolari.

Citește și ”Inginerul din Ploieşti adus în țară după ce a fost dat dispărut în Istanbul are tulburări de memorie. Soția sa: ”E viu, trăiește, asta contează”!

Cuvântul ”diamant” provine din limba greacă și înseamnă ”indestructibil”

Cuvântul „diamant” provine din limba greacă și înseamnă „indestructibil”. Diamantele sunt singurele pietre prețioase din lume care conțin un singur element chimic, carbonul, cristalizat într-o formă cubică.

Diamantele se formează la temperaturi ridicate, la o adâncime cuprinsă între 120 și 200 de kilometri sub suprafața pământului, datorită activității vulcanice. Acestea sunt extrase din roci vulcanice, precum kimberlitul (descoperit în orașul Kimberly din Africa de Sud) sau lamproite, consemnează teilor.ro.

Conform geologilor, cele mai vechi diamante s-au format în urmă cu 2,5 miliarde de ani, iar cele mai tinere s-au format în urmă cu 45 de milioane de ani. Nu toți atomii de carbon expuși la temperaturi înalte formează diamante.

Există patru criterii de evaluare a diamantelor: greutatea în carate, culoarea, claritatea și tăietura

Pentru că toate aceste cuvinte încep cu litera „c” în limba engleză (carats, color, clarity, cut), sistemul de evaluare stabilit de Gemological Institute of America în anii 1950 mai este cunoscut și sub denumirea de „cei 4 C”:

  • Greutatea în carate este cea care măsoară dimensiunile diamantelor – un carat echivalează cu 0,2 grame.
  • Culoarea împarte diamantele în două categorii:

 incolore – acestea sunt cele mai populare. Intensitatea culorii este notată cu litere de la D (cel mai puțin nuanțat și totodată cel mai valoros) la Z (nuanțe de galben sau maroniu);

 fancy – au o intensitate a culorii care depășește standardul Z, iar nuanțele cele mai rare sunt cele de roșu și cele de violet. În această categorie intră diamantele albastre Hope, diamantele verzi Dresden, diamantele roz Argye și diamantele roșii Hancock.

  • Claritatea sau puritatea diamantelor măsoară gradul incluziunilor prezente în acestea. Există șapte categorii de diamante în funcție de acest criteriu: FL (nivelul maxim de claritate), IF (imperfecțiuni externe minuscule), VVS-1 (o singură incluziune de dimensiuni mici), VVS-2 (incluziuni minuscule), VS (incluziuni vizibile doar cu lupa de 10x), SI (1-2) (incluziuni ușor vizibile cu lupa) și I (1-2-3) (incluziuni vizibile cu ochiul liber).
  • Tăietura se referă la proporțiile, finisajul și tăietura diamantului, care îi conferă strălucire. Există cinci moduri de tăiere: ideal, optim, bun, standard și mediu. În ceea ce privește forma, cel mai frecvent întâlnite sunt: briliant, smarald, baguette, marquise, trillion, princess.

Citește și ”Padma Lakshimi, o cunoscută prezentatoare TV, a fost violată. “Se afla deasupra mea și mi-a spus să stau liniștită pentru că mă va durea doar pentru scurt timp!”

Cele mai scumpe diamante din lume

Diamantul Hope

Diamantul Hope are 45,52 de carate și este în prezent deținut de Muzeul de Istorie Naturală Smith din Washington DC. Culoarea sa pare albastră atunci când este privit cu ochiul liber, dar sub lumină ultravioletă strălucește în nuanțe roșiatice. Valoarea lui este estimată la 350 de milioane de dolari.

Diamantul Cullinan

Cu o greutate de 3.106,75 de carate, acest diamant este cea mai mare piatră prețioasă de o asemenea calitate din lume. După șlefuire, a scăzut la 530,2 carate și a devenit Cullinan I sau Star Africa 1st și până la apariția diamantului Golden Jubilee de la aceeași mină, în 1985, nu a avut concurență. Valoarea lui este estimată la 400 de milioane de dolari.

Diamantul Sancy

Diamantul de 55,23 de carate de un galben pal are, cel mai probabil, origini indiene și a fost unul dintre primele diamante din lume șlefuite cu fațete paralele. Piatra este deosebită și păstrată în prezent în colecția de bijuterii a Casei Regale Franceze, la muzeul Luvru. Valoarea sa este inestimabilă.

Diamantul Koh-I-Noor

„Muntele Luminii” este un diamant cu denumire de origine persană de 105 carate. Originar din Golconda, India, a fost deținut de numeroși conducători indieni și persani. Dimensiunile pietrei prețioase, deținută în prezent de Coroana Britanică și expusă în Turnul Londrei, sunt de 36 x 31,9 x 13,04 mm, iar valoarea sa este inestimabilă.

Citește și ”Paul John Vasquez a murit! Celebrul actor din „Sons of Anarchy” avea 48 de ani!”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
SOMODIETA, dieta inventată de Adelina Pestrițu! Așa se menține într-o formă de zile mari
SOMODIETA, dieta inventată de Adelina Pestrițu! Așa se menține într-o formă de zile mari
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
În ce căsuță modestă de la țară a copilărit chef Orlando Zaharia?! Care este preparatul delicios pe care a învățat să-l gătească de la bunica lui, de 95 de ani?! „Pui la ceaun condimentat în sobă!”
În ce căsuță modestă de la țară a copilărit chef Orlando Zaharia?! Care este preparatul...
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu:
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă:...
Pe cea mai mică insulă locuită din lume încap doar o casă și un copac: „Faci un pas greșit și înoți”
Pe cea mai mică insulă locuită din lume încap doar o casă și un copac:...
Eva Longoria a mărturisit că familia ei nu mai trăiește în SUA. „Majoritatea americanilor nu sunt atât de norocoși”
Eva Longoria a mărturisit că familia ei nu mai trăiește în SUA. „Majoritatea americanilor nu...
Ucraina pregătește o lege a demobilizării. În prezent, recruții ucraineni pot reveni în civilie doar dacă sunt răniți pe front
Ucraina pregătește o lege a demobilizării. În prezent, recruții ucraineni pot reveni în civilie doar...
Ce indică scurgerile aflate sub mașină? Probleme mai puțin știute
Ce indică scurgerile aflate sub mașină? Probleme mai puțin știute
EXCLUSIV | Avocat Valentin Moise: Cum ar putea Adriana Bahmuțeanu să intre în posesia moștenirii lăsate de Silviu Prigoană: „Ea e obligată să accepte moștenirea”
EXCLUSIV | Avocat Valentin Moise: Cum ar putea Adriana Bahmuțeanu să intre în posesia moștenirii...
„Înstrăinează copiii de mine! Și-a bătut joc de ei!” Adriana Bahmuțeanu, dezvăluiri scandaloase despre relația dintre copiii săi și Mihaela, mama lor vitregă! Acuzații grave
„Înstrăinează copiii de mine! Și-a bătut joc de ei!” Adriana Bahmuțeanu, dezvăluiri scandaloase despre relația...
Silviu Prigoană nu a reușit să își salveze mama, în ciuda încercărilor sale! Omul de afaceri a căutat o rezolvare direct în Cuba:
Silviu Prigoană nu a reușit să își salveze mama, în ciuda încercărilor sale! Omul de...
Înmormântarea lui Silviu Prigoană nu a avut loc? Gabriela Lucuțar aruncă bomba, la scurt timp după ce fiii afaceristului au confirmat că acesta a fost condus pe ultimul drum:
Înmormântarea lui Silviu Prigoană nu a avut loc? Gabriela Lucuțar aruncă bomba, la scurt timp...
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la munte
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire....
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că varza murată ar fi foarte bună…
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Black Friday la Dedeman: 3 Smart TV-uri cu reduceri ce nu trebuie ratate
Black Friday la Dedeman: 3 Smart TV-uri cu reduceri ce nu trebuie ratate
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Imaginile momentului! Andrei Neacșu a devenit iar  tată la un an de la divorțul de Ilinca Vandici? Uluitor cum a fost surprins tânărul alături de iubita lui și bebeluș
Imaginile momentului! Andrei Neacșu a devenit iar tată la un an de la divorțul de...
Cu ce să speli geamurile obligatoriu ca să fie curate lună și să nu mai aibă pete. Soluția e bună și pentru ramele din termopan, trebuie să respectați regula “zilelor înnorate”
Cu ce să speli geamurile obligatoriu ca să fie curate lună și să nu mai...
Care este cea mai lungă peșteră din România. Are 52 de kilometri, dar turiștii pot vizita doar 800 de metri
Care este cea mai lungă peșteră din România. Are 52 de kilometri, dar turiștii pot...
Cerere nebună în căsătorie pentru Teo Trandafir: „Mi-a pus banii pe piept. Erau atât de grei!”
Cerere nebună în căsătorie pentru Teo Trandafir: „Mi-a pus banii pe piept. Erau atât de...
ULTIMA ORĂ! Încă o nenorocire în familia lui Prigoană. A făcut AVC după ce a aflat că Silviu Prigoană a murit!
ULTIMA ORĂ! Încă o nenorocire în familia lui Prigoană. A făcut AVC după ce a...
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
România a pierdut un mare actor. Durere de nestins după moartea sa: Ne rămân amintirile
România a pierdut un mare actor. Durere de nestins după moartea sa: Ne rămân amintirile
Mocănița de pe Valea Vaserului. Un loc de poveste în Maramureș
Mocănița de pe Valea Vaserului. Un loc de poveste în Maramureș
Locul de basm din România care te duce cu gândul la marile temple ale lumii. Misterul nedeslușit al „piramidei”
Locul de basm din România care te duce cu gândul la marile temple ale lumii....
Umilit şi numit cerşetor în România, Leonard Doroftei a anunţat când îşi va deschide o nouă afacere în ţara noastră!
Umilit şi numit cerşetor în România, Leonard Doroftei a anunţat când îşi va deschide o...
Adriana Bahmuțeanu spune că Mihaela Botezatu a sunat-o. Ce au vorbit femeile din viața lui Silviu Prigoană
Adriana Bahmuțeanu spune că Mihaela Botezatu a sunat-o. Ce au vorbit femeile din viața lui...
La ce oră va avea loc meciul Mike Tyson-Jake Paul și cine îl difuzează
La ce oră va avea loc meciul Mike Tyson-Jake Paul și cine îl difuzează
Cum păstrezi corect cafeaua măcinată ca să rămână proaspătă și să fie plină de aromă. Secretul unui barista cu experiență
Cum păstrezi corect cafeaua măcinată ca să rămână proaspătă și să fie plină de aromă....
Carmen Harra, reacție neașteptată după moartea lui SIlviu Prigoană: “Dacă nu ar fi avut această cumpănă…”
Carmen Harra, reacție neașteptată după moartea lui SIlviu Prigoană: “Dacă nu ar fi avut această...
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană, ridicat de familie de la INML. Medicii legiști au descoperit care a fost, de fapt, cauza morții
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană, ridicat de familie de la INML. Medicii legiști au...
×